Medewerkers die in balans zijn presteren beter. Dat is alom bekend. Maar de praktijk is weerbarstiger. Medewerkers aansturen valt niet altijd mee, er zijn zoveel onderlinge verschillen.
Sommige medewerkers dreigen uit te vallen of vallen uit, sommige medewerkers hebben altijd een honger naar meer, naar ontwikkeling. Andere medewerkers blijven juist zolang op hun plek dat ze vast lijken te zitten. Weer andere medewerkers vinden het lastig om balans te houden tussen werk, privé en hun gezondheid. Hoe ga je om met deze verschillen onder de medewerkers?
Er is nu een manier om medewerkers hier duurzaam in tegemoet te komen!
Wanneer een medewerker risico loopt op uitvallen komt er meer focus op de gezondheid. Vaak komt deze focus vrij laat. Er is al veel vastgezet in het lijf, in ademhaling, in overtuigingen. Op welke manier kan een medewerker anders voor zichzelf zorgen zonder dat het hem of haar opgelegd wordt?
Wat als je (preventief) in kunt zetten op medewerkers om hart, hoofd en lijf te verbinden met elkaar? Dan zet je in op een duurzame medewerker waar de organisatie profijt van heeft.
Door een combinatie van coaching op leefstijl & vitaliteit en systemische coaching krijgt de medewerker meer inzicht om keuzes te maken die leiden tot een beter welzijn. Er wordt een verbinding gelegd tussen keuzes van lijf en gezondheid en de overtuigingen die in de weg staan als het gaat om zelfzorg. Door coaching op deze overtuigingen vindt verandering plaats die leidt tot meer welzijn voor de medewerker. Een medewerker die beter in zijn vel zit, is veerkrachtiger en beter bestand tegen uitdagingen in zijn of haar leven en binnen de organisatie!
Sommige medewerkers hebben altijd een honger naar meer, naar ontwikkeling. Andere medewerkers blijven juist zolang op hun plek dat ze vast lijken te zitten. Weer andere medewerkers vinden het lastig om balans te houden tussen werk, privé en hun gezondheid. Hoe ga je om met deze verschillen onder de medewerkers?
Er is nu een manier om medewerkers hier duurzaam in tegemoet te komen!
De meeste medewerkers worden blij van ontwikkeling binnen stabiliteit. Niet iedere medewerker heeft voor zichzelf helder welke mogelijkheden hij/zij nog meer heeft. MIO kan ingezet worden om te ontdekken op welk vlak iemand nog ontwikkelkansen heeft.
Inloop is onderdeel van preventie. Een coachtraject kan preventief ingezet worden, maar ook als onderdeel tijdens een verzuimproces.
De inloop kan ook online ingezet worden.
Inloop is onderdeel van preventie. Een coachtraject kan preventief ingezet worden, maar ook als onderdeel naar herstel tijdens een verzuimproces. Let wel: het is geen verzuimbegeleiding.
Soms blijkt tijdens gesprekken dat een medewerkers op meerdere vlakken vragen of problemen heeft. Dat kan variëren van mantelzorg, oppas, financiële zorgen, verslaving, fysieke problemen tot schulden. Samen met de medewerker wordt een analyse gemaakt van wat nodig is en welzijnsplan opgesteld om prioritering aan te geven en stappen die hierin gezet gaan worden.
Als coaching niet toereikend is, wordt er verwezen naar 1e lijnszorg/behandeling.
Wanneer wij bij analyse van de binnengekomen signalen tijdens inloop en trajecten patronen herkennen zullen we deze patronen op hoofdlijnen bespreken met u. Daarbij kunnen wij een oplossingsrichting met u bedenken.
Wij geven advies op medewerker-, team- en organisatieniveau.
Wanneer wij bij analyse van de binnengekomen signalen uit de inloop en trajecten patronen herkennen zullen we deze op hoofdlijnen bespreken met u.
Daarbij kunnen wij een oplossingsrichting met u bedenken en advies geven.
De medewerkers is onderdeel van een afdeling, de afdeling is onderdeel van de organisatie. Net zoals de organisatie ook weer onderdeel is van een groter systeem zoals de organisatiebranche.
In team- & organisatiecoaching wordt vanuit systemisch perspectief gekeken naar de issues die spelen en naar de oplossingsrichtingen
Ook is het mogelijk gebruik te maken van onze consultancy als het gaat om vorm geven en implementeren van een oplossingsrichting.
De eerste stap is kennismaken. Laten we een moment plannen waarop we elkaar kunnen ontmoeten en praten over wat u bezighoudt.
06-304494994 en 0187-700207
info@medewerkerinontwikkeling.nl
Wij werken locatie-onafhankelijk en beschikken over coachruimtes.
MIO is een samenwerking tussen Volg je hart en Hart en Ziel.